Floris Oudshoorn

Floris Oudshoorn (Leiden) is een Nederlandse stripauteur.
Oudshoorn heeft gestudeerd aan de HKU en de HKA, waar hij in 1993 afstudeerde. Diverse undergroundstripverhalen zijn van zijn hand, waaronder Aso!, een bundeling verhalen van Mendert Mijndfuk met de titel Ongezellige verhalen en een deel in de Pincetreeks: De Mensenhater. In 2006 kwam Oudshoorn in de finale van de StripStrijd van Het Parool met zijn strip Swamp Thing.

Swamp Thing keerde in januari 2007 terug en was tot 1 januari 2009 elke dag te lezen in Het Parool. Daarnaast verscheen Swamp Thing wekelijks in Veronica Magazine (2006-2007) en elke 4 weken in de Jippo (2007).
Begin 2007 verscheen het eerste album van Swamp Thing in een samenwerkingsverband tussen uitgeverij Atlas en uitgeverij Oog & Blik.

In de twee jaar daarop verschenen nog een deel twee en drie. In 2009 schreef dagblad De Pers ook een stripwedstrijd uit, die door Oudshoorn werd gewonnen. De hoofdprijs: twee maanden publicatie. De pers verlengde deze periode eerst met vier maanden en daarna nog eens met zes.

Uitgeverij Oog & Blik werd in 2009 overgenomen zodat het vierde Swampalbum in 2011 Verscheen bij De Bezige Bij. Hierna stopte de Bezige Bij met de serie. In 2013 bracht uitgeverij Strip2000 het vijfde deel uit: Swamp Thing Duikt weer op en in 2014 deel zes Swamp Thing doet gezellig mee. Het zevende deel, Swamp Thing ziet het zonnig in Verscheen begin 2015. In 2016 verscheen deel acht: Swamp Thing wordt een hele grote bij uitgeverij Strip2000.
In 2016 verscheen het negende deel “Swamp Thing Is Gek” bij Uitgeverij Syndikaat en kan u hier bestellen.

Oudshoorn woont en werkt in Amsterdam als cartoonist, striptekenaar, illustrator en wordt ook regelmatig gevraagd als livetekenaar op locatie in binnen- en buitenland.

Inne Haine

Inne Haine volgde de opleiding animatiefilm omdat ze graag verhalen vertelt, maar daarna lonkte haar echte passie; de richting illustratie-beeldverhaal aan Sint Lukas Brussel. Ondertussen heeft ze Het Mirakel van Vierves uitgebracht (een aanrader voor liefhebbers van magische herten, muffe souvenirwinkels en cassettebandjes met muziek van Claude François) en werkt ze freelance als illustrator.

instagram.com/inne_haine

Wommel draagt vaak een oranje petje gemaakt van ribbeltjes stof. Ze maken
er ook broeken van maar is dit niet veel leuker? Ik denk het wel.

Verder studeert hij comic design op Artez en is hij vergeten wat hij
graag doet.

Foto: Niek van Ooijen

Absentity

Jasper Ooms (Absentity) is student aan LUCA School of Arts in Gent, afgestudeerd in Beeldende Vormgeving, Storyboading & illustrations en eindejaarsstudent in Brand & packaging. Hij doet opdrachten als freelance illustrator onder de naam Absentity maar droomt hiervan zijn voltijdse job van te maken.

Mattt Baaij

Bunbun werd in 2004 geboren. Mattt Baaij was destijds druk bezig met afstuderen (HKU – illustratie) en liep nog stage. Alles wat hij tekende, werd door zijn docenten en stagebegeleiders beoordeeld, dus er was behoefte aan iets waar niemand zich mee bemoeide. Er verschenen er een paar handgetekende stickers in het straatbeeld. Toen kwam er een animatieklusje… en waarom niet dat konijntje gebruiken dat hij de hele tijd tekende? Hallie Lama stelde voor eens een paar stripjes voor het internet te tekenen en al snel was er een online plekje met alle Bunbun stripjes, animaties en foto’s bij elkaar. Elke keer als Mattt werd uitgenodigd mee te doen aan een stripinitiatief, animatiewedstrijd of kunstexpo liet Bunbun zijn lange witte oren zien. Naast talloze boekjes in eigen beheer zijn er 2 Bunbun-albums uitgegeven door Uitgeverij Syndikaat. Mattt is al bijna net zo lang werkzaam als zelfstandig tekenaar en als er tijd voor is, worden er nog altijd konijntjes getekend, geanimeerd, geplakt en geschilderd.

Karin Blaauwijkel

Karin Blaauwijkel (1991) is een tekenaar die zich graag laat inspireren door het dagelijks leven.
Ze studeerde Comic Design aan het ArtEZ te Zwolle.
Op het moment werkt ze aan haar autobiografische comic Shenanigan’ die onder andere op Facebook en Instagram te vinden is onder de naam Blauwe-Eikels.

Joost van Gijzen

Joost van Gijzen (°1975) is van huis uit filmdramaturg en scenarist, en heeft koffie gehaald voor Peter Greenaway, geluncht met Robert-Jan Westdijk, en een tosti gemaakt voor één van de drie zussen van acteur Ralph Fiennes. De korte film Het Rijexamen, gebaseerd op zijn script, won de Publieksprijs Beste Kort 2000-2010 op het NFF. Hij heeft een grote stapel niet-gerealiseerde scripts en graphic novels in zijn la. Een aantal ongepubliceerde gedichten is nu omgewerkt tot deel één van Er Was Eens… De Puberteit – een prentenboek over de liefde voor de doelgroep die het meeste leest, en geïllusteerd door talent uit Nederland en België.
De op Stroke opgenomen spread is de opening. Zie meteenwoord.blogspot.nl.

Stift

Stefaan Van Hyfte (°1983) of Stift is een illustrator als debuterende graphic novelist uit Brussel. Stift leverde satirisch illustratiewerk af voor het maandblad Goedele en sporadisch werk voor De Tijd als De Morgen.
Voor een grotesque retro tentoonstelling over het levenswerk van André Van Duin animeerde hij de muren van een huis te Hilversum. Ook gaf hij een jaar lang zijn schoenen ten ruil om aan de Duits-Poolse grens in de Branderburg natuur inspiratie op papier te zoeken.
Terug in zijn Brussels vertrouwde ontvouwt hij een graphic novel bezwerend tussen het werk van Goya tot Hokusai.

David Felizarda Real

David Felizarda Real is een belg met Portugese Roots. Hij woont in Ieper waar hij zijn zonen traint in de mystieke leer der Ninjas.

Jeanine Schuring

Jeanine Schuring*(1995) wilde als klein kind al kunstenaar worden en studeert op het moment Comic Design op de kunstacademie *ArtEZ in Zwolle. Dat ze nu strips tekent is geen grote verassing aangezien ze is opgegroeid met Europese strips en manga, iets wat haar enorm heeft gevormd en geïnspireerd. Tekenen is een enorme uitlaatklep voor Jeanine en ze legt daardoor graag de nadruk op emotie en gevoel in haar werk.

Goele Poelmans

Goele Poelmans is been illustrator/striptekenaar uit Antwerpen. Ze groeide op in het warme Limburg, meer bepaald in zonhoven. Haar inspiratie komt van dagelijkse situaties, diep gegronde frustraties en gênante ontmoetingen, maar ook van leuke patronen, awesome muziek en vreemde dromen. Soms tekent ze ook weleens om bepaalde dingen te verwerken. Ze houdt ervan haar kennis van grafisch ontwerp en illustratie te combineren.

Diego De la Playa

°1983, het strand.

Op safari door hersenspinsels.

Martien Bos

Martien Bos startte in zijn studententijd in Amsterdam Met portret- en karikatuurtekeningen. Niet veel later mocht hij voor GPD-dagbladen schrijversportretten tekenen. Daarna volgde NRC Handelsblad. Tegenwoordig maakt hij illustraties voor diverse uitgeverijen en tijdschriften.

Foto: Danny Schwarz

Rik Willemen

Rik Willemen wilde toch liever ‘iets kunstachtigs’ gaan doen. Werd uiteindelijk in Sint Lukas Brussel aangestoken door het beeldverhaal-enthousiasme van Johan De Moor en Nix. Begon in 2012 aan A Song Called City.
Tracht momenteel te overleven op een combinatie van strips, illustratief werk, workshops en occasionele nachten als barman. Doet zijn best om zijn eerstgeboren zoon niet al te hard als hippie op te voeden.

Mikkel Sauzet

Mikkel Ørsted Sauzet is een Deen die in 2000 naar Brussel kwam om strip te studeren aan St. Luc. Hij woont nog steeds in België.
Zijn graphic novel Aske, vertelt over de Haïtiaanse revolutie en werd in 2013 in Denemarken gepubliceerd. Opvolger Fétiche wordt begin 2018 in het Frans gepubliceerd.
Sauzet publiceerde ook in de bloemlezingen, Bruss2 (Oogachtend), Knivsæg (Fahrenheit) en in verschillende afleveringen van het magazine Vite.

Berend J. Vonck

Berend J Vonk (1962 Ubachsberg) is kunstenaar, cartoonist, illustrator, striptekenaar en muzikant. Hij doorliep de Kunstacademie te Maastricht (Monumentale vormgeving) waarbij het kernpunt op grafiek, houtsnede en linosnede lag.
In 1992 won hij de Ilse Frankenthal prijs voor zijn houtsnedes.
Vonk begon tevens begin jaren negentig te publiceren in tal van kranten en tijdschriften (cartoons ,strips en illustraties) waaronder Algemeen Dagblad, Financieel Dagblad, VPROgids, Zone5300, Vrij Nederland Intermediair en Dagblad Trouw.
In 1997 won hij de illustratieprijs van het fonds van de kunsten te Amsterdam. In 2009 Werd Avonturen, avonturen verkozen tot het beste literaire stripboek van 2008.
Vonk was tevens zanger van de vermaarde band De sufgerukte wallies die 2 elpees uitbrachten en speelt nu bij de driemansformatie De schuldjongens. Samen met Toon Hezemans en Gady Mirtenbaum maakt hij deel van het trio De TekenkingZ die onder meer op locatie voor instellingen bedrijven en de overheid tekenen .
Vonk publiceert thans in o.a Dagblad Trouw, Villa Media, Didactief, Dagblad De Limburger en Zone 5300 en heeft geregeld exposities met autonoom werk.

Tania Verhelst

Tania Verhelst publiceerde eerder Het Contract, De Wenteltrap, De Kam (24HCD) en In Bad met Suzanna op Pulpdeluxe.be.
Met Brief aan Dodo debuteerde zij in de Focus Knack Strip Award (2012).

Lae Schäfer

Lae is altijd al striplezer geweest en heeft ook altijd al getekend. Dat ze nu uiteindelijk strips tekent is dus niet meer dan logisch.
Op www.tapastic.com/series/lae publiceert ze redelijk onschuldige autobio gag stripjes en daarbuiten publiceert ze minder onschuldige zines.
Sinds september 2015 studeert ze Comic Design op ArtEZ om zo nóg betere strips te leren maken.

Danika Kersten

Danika Kersten is 26 jaar en komt uit Alkmaar, Nederland. Met De Vogelverschrikker heeft zij haar bachelor Grafisch Ontwerp aan het KASK in Gent afgesloten en dit jaar is ze begonnen aan haar master. Haar verhalen komen vaak voort uit persoonlijke ervaring of uit associaties met beelden van anderen en ze experimenteert graag met verhalen zonder tekst.

Steph Paulus

Als kind verslond Steph Paulus al strips maar het is pas op latere leeftijd dat er beeldverhalen en strips van kwamen.
Steph houdt ervan om zich te verliezen in de natuur en in muziek om daaruit terug te komen met verhalen, tekeningen en soms affiches. Steph is dol op verhalen met een vleugje magisch-realisme, het bovennatuurlijke, waar niet alles verklaard of verklaarbaar is.
Steph publiceerde in Fanzines als Vite-poison, Lo-fi Sci-fi, Ida Loupino #4, publiceerde in eigen beheer Poum en Nome, nam deel aan 24-uur strips en heeft gepubliceerd in het collectief 40075km Comics (L’employé du Moi.
Veel van haar werk staat op grandpapier.org

Yannick Pelegrin

Yannick Pelegrin, afkomstig van de wereldbekende metropool Ternat, behaalde in 2017 zijn masterdiploma graphic-storytelling. De vrucht die resulteerde uit dat masterjaar was Aldo, een graphic novel die in 2018 verschijnt bij Blloan. Verder was er nog Oerwoud achter glas (Pulp-Deluxe) dat De Plastieken Plunk 2017 won. Zijn werk combineert observaties van de menselijkheid met de uitbuiting van zijn eigen fantasie.

Geert Peeten

Geert Peeten werd in 1971 geboren te Neerpelt en belandt na zijn grafische opleiding in Antwerpen, waar hij nog steeds woont met zijn gezin.

Na een korte flirt met de wereld van het kinderboek, werpt hij zich vanaf 1998 op zijn oude liefde, het maken van strips. Zijn kortverhalen verschijnen in stripbladen als Beeldstorm en Plots.

Daarna tekent hij met Ex Capite (2007) en Sky (2011) enkele sombere, lange verhalen in scherp zwartwit. In het najaar van 2017 verschijnt Victor en Vanja. Soms ademt zijn werk de sfeer van iemand als Masereel, maar het verwijst even goed naar Comès of Burns.

Inhoudelijk heeft de auteur een voorliefde voor visuele symboliek en experimenteert hij graag met striptechnieken. Iemand als Scott McLoud zou er een hele kluif aan hebben om Peetens beeldtaal in een theoretisch keurslijf te wringen.

Inspiratie vindt hij in muziek, maar ook rekent hij filmmakers als Bergman, Antonioni en Werner Herzog tot zijn favorieten.

Peeten geeft zijn werk uit in eigen beheer en doet dit zonder enige vorm van subsidie. Op die manier volgt hij zonder inmenging van buitenaf en wars van trends zijn eigen visie. Nadeel is dat zijn albums slechts in beperkte oplage verschijnen en niet altijd even gemakkelijk te verkrijgen zijn (meestal bij een stripspeciaalzaak of gewoon via hemzelf). Maar wie zijn werk in handen krijgt, zal gebiologeerd de pagina’s omdraaien!

Hanne Dewachter

Dork Toes is een autobiografische strip, meestal in zwart wit en gaat over Hanne Dewachter en haar avonturen. Mogelijks met kaka, gevloek en de occasionele verwijzing naar seks.
De strip ging officieel online begin januari 2012 en Hanne probeert nog steeds om het niet compleet te verkloten. Hanne Dewachter is een Belgische stripmaakster met een fascinatie voor blauw voedsel en een lichte soort angst voor scheuten van oude aardappelen. Ze gaf school op met een Bachelor in animatie en werkte in verschillende Belgische animatiestudio’s. Wanneer ze helemaal volwassen is hoopt Hanne animatie en strips te kunnen combineren op professioneel gebied.

Randy van Rijn

Randy van Rijn is een grafisch ontwerper
die in zijn vrije tijd strips maakt.
Hij publiceerde enkele korte verhalen in P@per
en op diverse websites. Zijn grootste passie is
film en dit vormt de grootste inspiratiebron
voor zijn strips. Hij probeert zijn plaatjes
altijd een sterk cinematisch gevoel te geven.

Rob van Barneveld

Rob van Barneveld (1985, Utrecht) is striptekenaar en illustrator. Daarnaast is Rob live tekenaar en verzorgt hij illustraties voor bijeenkomsten en congressen. In 2008 debuteerde hij met het stripalbum Rood Gras – Ik ben een bos en er lopen bomen door mij heen bij de Belgische uitgeverij Bries waarbij hij werd genomineerd voor een prijs van het Stripschap. Sindsdien heeft hij diverse titels op zijn naam staan, waaronder recent de jeugdstripreeks Pim bij Strip2000. In 2016 won hij de Benelux Beeldverhalen Prijs. Momenteel werkt hij aan een nieuwe eigen reeks met tekstloze, feel-good poezenstrips, genaamd Pussloose.

Mr. Mong

Mr. Mong heeft het druk gehad met het bestuderen,
repeteren en uitoefenen van illustraties in tal
Van formaten.
Humor, horror, apen, meisjes met krulletjes en rock ‘n Roll
Zijn de impulsen die zijn hart sneller doen slaan.

Peter Moerenhout

Peter Moerenhout schrijft strips en schrijft over strips.
Schrijft ook nog andere dingen zoals proza, film en toneel.
En muziek zijn band The Red Rum Orchestra.
Er is meer info, veel meer, maar die staat op zijn site.

Foto: Charlie De Keersmaecker

Justine Sarlat

Justine Sarlat speelt met de donkere zones van onze maatschappij, de schaduwen die binnen elk van ons aangroeien en knagen aan alles en iedereen. Ze werd geboren in ’92 in een patriarchale samenleving en studeert momenteel in Gent waar het zoet leven is.

Rutger Coucke

De voorgeschiedenis van Rutger Coucke is lang en saai, hij wil daar niemand mee lastigvallen. Nou, vooruit, Hij komt uit Nederland. Zijn vader zei dat strips voor luilakken waren. Zo werd zijn belangstelling voor strips gewekt. Dat is het wel zo’n beetje.
Als kind al stuiterden zijn gedachten door elkaar. De ene gedachte roept de andere op en op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar te maken. Maar voor hem is er een logisch verband. Hij noemt dat een gedachtensnoer.
Woordkeuze is belangrijk in poëzie. In een gedicht heeft ieder woord zijn gewicht door klank, gevoel, betekenis of associatie. Als je woorden vervangt door beelden kunnen een reeks beelden poëzie zijn. De tekeningen van Coucke zijn getekende gedachtensnoeren en hij noemt ze beeld ‘beeldpöezie’, waaruit volgt, dat hij een ‘beeldpoët’ is.

http://www.artacarta.nl

Piers Goffart

Piers Goffart is illustrator, animator en striptekenaar. Hij studeerde in 2010 af aan AKV St Joost in Breda. Momenteel werkt hij in Hamburg bij een animatiebureau en tekent hij soms strips in zijn vrije tijd.

Alex Skim

Alex Skim. Geboren dagdromer, gediplomeerd psycholoog,
zelfstandig reclamemaker, verborgen rockster en debuterend striptekenaar.

Mars (1995) is een kleine driftkikker vol passie voor dieren, actie en reizen. Wanneer hij niet al zijn huiswerk onderkliedert of zijn tijd verdoet op het internet nemen ook freerunnen, mythologie en prehistorie zijn leven over.

Mathieu De Guchteneere

Mathieu De Guchteneere studeerde zowel animatiefilm als illustratieve vormgeving aan de MAD‐Faculty. In zijn droomwereld huppelen stokpaardjes vrolijk rond doorheen naïeve en mysterieuze oorden.
Als je drinkt van de limonadefonteintjes pas dan wel op voor de pestkabouter!

Alison Souffreau

Alison Souffreau (°1989) woont en werkt in Gent. Studeerde vrije grafiek, tekenkunst en beeldverhaal.
Werkt op een ongebonden manier tussen het visuele en het verhalende. Verzamelt obsessief kleurpotloden.

Jan Vandeplancke

Jan Vandeplancke (Gent) vindt het moeilijk om te zeggen wanneer de interesse voor tekenen is gekomen omdat die er altijd al geweest is.
Het moeten voor hem niet persé strips te zijn maar zolang hij kan tekenen is hij gelukkig. Hij houdt ervan om zijn eigen wereld te scheppen in een tekening.
Sinds 2015 studeert Jan illustratie aan Sint-Lucas Gent.

Jelle Kindt

Jelle Kindt is striptekenaar/ illustrator/ zeefdrukker .
Strips beschouwt hij als evoluerende organismen.
Een beestje opvoeden deed hij voor het eerst in zijn
debuut Het manneke aan den draad dat 3 jaar geleden verscheen in
Stripgids. Hij gaf zorgvuldig geteeld biologisch voedsel aan een samenwerking met Edward Van De Vendel: Vrouwen zijn de baas van de wereld. (En ik heb het bewijs)

Age Morris - Victor Zilverberg

Age Morris is huis/tuin/keuken-expert in ‘Relaties en De Liefde’. Hij schrijft hier al jaren columns over op Studenten.net.
Victor Zilverberg is tekenaar en adept van de AtoomStijl, een tekenstijl uit de jaren 50 met als kenmerken de klare lijn en fifties-elementen.
Age en Victor zijn vooral bekend van hun eigenwijze cartoonboekjes: Over Leven en Liefde (over Relaties), GOEROEZEMOES (over Goeroes) en Blonde Bekentenissen (over De Blonde MedeMens).
Ze brachten een albumversie van Splinter uit via een geslaagde crowdfunding campagne.

Cecilia Valagussa

Cecilia Valagussa werd in Italië geboren in 1989. Ze behaalde een masterdiploma strips en illustratie aan Sint-Lukas Brussel. Momenteel woont en werkt ze in Gent. Valagussa is één van de stichtende leden van Colletivo F84 en publiceerde de graphic novel P.I.G.S.

Merel Moonen

Merel Moonen is een tekenares die alle kanten opvliegt. Tekenen doet ze al sinds ze een potlood vast kan houden, en dat heeft ze ook nooit meer losgelaten. Ze heeft zowel een achtergrond in de grafische vormgeving als in de beeldende kunst. De kracht van deze twee ambachten laat ze vaak terugkomen in haar strips. De keuze in vorm, kleur, sfeer en materiaal kenmerken haar werk. Ze werkt graag gevarieerd, zodat iedere strip een nieuwe uitdaging vormt. Nieuwe dingen uitproberen en zichzelf verrassen vindt ze het leukste om te doen.

Michaël Olbrechts

Michaël Olbrechts is Een geboren Genkenaar die eerst voor studies geschiedenis koos maar zich nadien op zijn tekenpassie gooide. Hij studeerde Illustratie/Beeldverhaal in Sint-Lukas Brussel en publiceerde reeds twee graphic novels: De Allerlaatste Tijger en Vierenveertig na Ronny.

La Nonette

De 27 jarige Manon Bijkerk werkt voornamelijk onder haar pseudoniem La Nonette. Ze studeerde illustratie aan het ArtEZ te Zwolle en aan het E*scola Massana* te Barcelona. Sinds 2011 is ze werkzaam als illustrator en comic designer. Haar stijl is eigen, kleurrijk en heeft een scherp randje. Eerder tekende ze voor o.a. Oog en Blik, Mindshakes, Viva magazine en De Correspondent.

Jorik Seykens

Jorik Seykens studeerde in 2015 af als Master in Graphic Storytelling aan Luca School of Arts (Brussel). Momenteel combineert hij een Specifieke Lerarenopleiding met illustratief werk op zelfstandige basis. Hij heeft onder andere meegewerkt aan een ‘chain comic’ voor Artropoda Magazine (Dodentocht in Lijkerbroek) en Drawn!, een uniek kaartspel waarvan 57 Belgische en Nederlandse tekenaars elk een speelkaart hebben geïllustreerd.

Maarten Peeters

Maarten Peeters studeerde grafische vormgeving, schilderkunst en illustratie. Maar in de eerste plaats is hij een verteller met een liefde voor het creëren van beelden.
In 2016 behaalde hij een masterdiploma beeldende kunst aan Sint-Lucas Gent, en keerde nadien huiswaarts terug waar hij momenteel verder werkt aan zijn stripdebuut.

Jonas Sysmans

Jonas Sysmans (1994) zit in zijn Masterjaar grafische vormgeving Sint-Lucas te Antwerpen. Houdt van muziek, spaghetti en café filosofie. Less is more.

Gert-Jan van Oosten

Gert-Jan van Oosten is schrijver en podcaster.
Hij schreef onder andere het script voor ACE en Sanguis.
Naast strips en comics krijgen ook ander Geek gerelateerde
Dingen zijn aandacht.
Als podcaster is hij co-host van Geekstijl Insider en de nieuwe
maandelijkse podcast Geekers op je Speakers.

Ranjit Dommisse

Ranjit Dommisse heeft ontwerpen gemaakt voor zowel
video designs als voor game designs. Qua strips houdt hij zich
voornamelijk bezig met ACE, waarin hij zijn liefde voor het
tekenen van mooie auto’s en mooie dames kan combineren.

Maurice

Ferre Leriche (artiestennaam Maurice) is een jonge striptekenaar wiens werk voornamelijk draait rond maatschappelijke thema’s. Met behulp van satire en unlikeable characters steekt hij de draad met de denkpatronen en gewoontes binnenin de eigen samenleving.

Lise Vanlerberghe

Lise Vanlerberghe werkt als illustrator & cartoonist in Gent. Haar werk kenmerkt zich door de dynamische lijnvoering, een persoonlijke stijl en de absurde humor die erin verweven zit.

Ype Driessen

Ype Driessen (Rotterdam, 1976) is fotostripmaker. Hij is vooral bekend van zijn autobiografische fotostrip, die hij o.a. publiceert in Het Parool en op zijn website fotostrips.nl. Daarnaast maakt hij de studentenfotosoap 3Hoog voor diverse universiteitsbladen. Ype bracht al meer dan 15 fotostripboeken uit, waarvan twee vertaald werden in het Frans. Hij illustreert met zijn fotostrips ook regelmatig kinderboeken.

Benus (Ben De Wever) publiceerde in Zone 5300 en was assistent-regiseur voor de animatiereeks rond Kinky & Cosy van Nix. Momenteel tekent hij Harry, de eigenzinnige, gele grizzly voor Spirou, Stripgids, en #ROFL.

Marc van der Holst

Marc van der Holst tekent sinds 1993 de strip Spekkie Big. Hij kon lange tijd geen andere dieren dan varkens tekenen, maar weet sinds kort ook olifanten op het papier(tje) te krijgen..

Portret door Typex.

Britt Raes

In Britt Raes haar hoofd razen de verhalen en ideeën wild in het rond, en gelukkig staat het witte blad altijd klaar als luisterend oor!
Soms worden die verhalen illustraties of strips, maar het liefst van al maakt Britt er animatiefilms mee.
Zo werkte ze in 2016 haar kortfilm Catherine af, een verhaal over een klein meisje dat opgroeit tot een crazy cat lady.
Ze deelt al jaren lief en leed met Bert, die (soms actief, en altijd steunend) meewerkt aan haar verhalen.
Op haar bucketlist staan het maken van een kinderboek en een animatiereeks. De ideeën borrelen alvast…

Dimitri Jansma

Dimitri Jansma tekende als kind al als een bezetene.
Strips zijn zijn ware passie.
Die tekenen en lezen resulteerde ooit in een overbelasting
van de ogen. Naast strips maakt hij ook Kustom art waarbij
hij tekent en schildert op voorwerpen die hij mooi vindt.

Caro Tuts

Van kleins af aan was het duidelijk dat Caro Tuts striptekenaar wou worden. Na de kunstschool in het middelbaar en de opleiding Illustratieve Vormgeving aan de MAD faculty werd ze zelfstandig illustrator/grafisch vormgever en werkte ze in haar vrije tijd aan een strip genaamd Libra waarvan het verhaal ontstaan is in 2013.

Wilbert van der Steen

Wilbert van der Steen (1966.) Werkte vanaf ’93 vooral als kinderboekillustrator tot 2009. Toen pakte hij zijn jongensdroom STRIPS weer op. Maakte met Marc Legendre Ayak + Por en tekende mee aan verschillende projecten.

Marc de Lobie

Marc de Lobie schrijft verhalen, bedenkt cartoons en maakt scenario’s voor striptekenaars, onder andere voor Rik Wielheesen (Tara), Wilbert van der Steen (Torque), Daniel Arruda Massa (Zombie Hipsters) en Evert Kwok.

Bart Vaessen

Bart Vaessen besluit het, na enkele zinloze jaren in verschillende universitaire richtingen, over een andere boeg te gooien en een levenslange droom na te streven. To make it in showbizz!
Hij schrijft zich in voor een opleiding scenarioschrijven en studeert af met W817 als eindwerk… een komische reeks die jarenlang hoge toppen scheert op Ketnet en de carrière van Bart als scenarist lanceert.
Meerdere successen volgen, waaronder Quiz Me Quick en Spitsbroers als hoogtepunten, maar dan slaat het noodlot toe. In een vlaag van zinsverbijstering besluit Bart alles op het spel te zetten en aan een strip te gaan werken.

Kristof Spaey

Kristof Spaey debuteerde op 21-jarige leeftijd, met het tekstloze Hoop, twee jaar later gevolgd door Façade.
Hij is het best bekend van de psychologische thriller Misschien/Nooit/Ooit op scenario van Marc Legendre. Momenteel is hij hard aan het werk aan een nieuw project met tv-scenarist Bart Vaessen (Quiz Me Quick, W817) en zijn hobbyproject Fake Vintage Book Covers.

Dace Sietina

Dace Sietina (1978, Jelgava, Letland) studeerde in 2009 af aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie in de richting illustratie. Haar hart ligt bij de alternatieve strip en ‘het illustreren van onwerkelijke situaties’. Haar autonome werk bestaat uit schilderijen, papiersculpturen, surrealistische kostuums en monotype printing.
Inspiratiebronnen zijn Letse tekenfilms, Russische literatuur, het dagelijks nieuws, de natuur en ‘mijn lieve oma.’ Ze publiceerde onder meer in Stripburger, Zone5300, kuš! baltic comic magazine, Popper Magazine, East West Magazine, Tiny Pencil, La Cruda en NRC Handelsblad. Ook ontwierp ze tweedimensionale installaties voor diverse stripfestivals, waaronder het Helsinki Comic Festival, en voor een groepstentoosnteling met Anke Feuchtenberger en Simon Häussle in Graz, Oostenrijk.
In 2012 won Dace de StripGrafiekPrijs uitgereikt door Joost Swarte.

Kevin Cuyt

Kevin Cuyt, geboren en getogen in Hoboken. Reeds actief sinds de derde kleuterklas. Heeft een optimistisch karakter met een vleugje melancholie. Is opgegroeid met Belgische en Amerikaanse strips. Werkt momenteel aan Eeuwig Sneeuw zijn eerste graphic novel, op scenario van Peter Moerenhout.

Jana Vasiljević

Jana Vasiljević schrijft en schildert over oorlog, liefde, voetbal (waar ze niets over weet), computer games en iconografie, 90’s pop culture, sprekende hoofdjes, de menselijke natuur en dubieuze wetenschappelijke theorieën. Wanneer ze niets beters te doen heeft speelt ze met speelgoedsoldaatjes.

Kurt Belcher

Kurt Belcher is een Amerikaans stripmaker uit Kentucky
en wordt geregeld gepubliceerd in magazines als
SPX Anthology en Book of Dark Wisdom.
Hij tekende en/of schreef Unimaginable (Arcana Comics), Son Chasers (Pilot Studios) En Winter War.
De toekomst brengt ons Stink (Creator’s Edge Press)
en The Stars (Pilot Studios)

Rob Croonenborghs

Tot groot ongenoegen van zijn moeder tekent Rob Croonenborghs al van in de baarmoeder. Nu tekent hij graag op zijn
belastingaangifte en af en toe maakt hij ook strips. Zijn werk is te bezichtigen in tal van internationale anthologies maar
ook bij US uitgever ACTION LAB waar hij zijn strip SCUM OF THE EARTH heeft gepubliceerd. Je kan hem volgen op facebook of in een donker steegje.

Veerle Hildebrandt

Joyride is de autobiografische graphic novel van Veerle Hildebrandt over haar ervaringen als ‘Third Culture Child’én het resultaat van haar masterstudie beeldverhaal. Na jaren in Kameroen, Nigeria, Duitsland en China te hebben gewoond, leeft ze nu met haar gezin in Mechelen. Ze werkt als grafisch vormgeefster en illustreert kinderboeken.
Veerle houdt van tekenen met potloden 5B en Chinese inkt, van etsen, reizen, Duitse romans lezen en yoga.

Rembrand Le Compte

Rembrand is cartoonist, illustrator en all-round creatieveling in Gent. Een besnord en verwoed theedrinker, tekent sinds jaar en dag in de kantlijnen van schriftjes. In 2007 sprong hij op de webcomics trein met Beardfluf en is hij het spoor blijven volgen. Tegenwoordig publiceert hij vooral onder de banner van Black Tea Comics en brengt sporadisch een zine uit als showcase voor creatief talent.

Blackteacomics.com
Wemadeitzine.com
Rembo.me

Tommy A

Tommy A (1980), maker van de vrolijke kinderstrip Prins Kat, uitgegeven door Strip 2000 tekende Het Perenmeisje tijdens een 24 hr comicday in 2006. De strip is gebundeld verschenen in een oplage van 50 exemplaren in 2015.

www.prinskat.nl

Ivan Shavrin

Ivan Shavrin is een tekenaar en scenarist uit Rusland. Kortom: Dé Artist. Opleiding: architect. Maar dat is absoluut niet interessant. Hij houdt ervan om verhalen te creëren. Dat is waarschijnlijk alles dat je van hem moet weten.

Sztybor

Sztybor is een schrijver die schrijft. Zoals alle schrijvers. (Buiten diegene die dood zijn misschien.) Hij schrijft strips, TV-reeksen en filmscripts.
Al bij al een sympatieke kerel, maar niet op het eerste gezicht.

Robert van Raffe

Robert van Raffe (Rotterdam, 1982) studeerde aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Op de kunstacademie bleef hij voor het eerst in zijn schoolcarrière zitten. Volgens zeggen omdat hij zo lui was, maar in werkelijkheid zat hij altijd in zijn dagboek te tekenen. Telkens als hij weer rond de 50 pagina’s af had, publiceerde hij dit in zelfgekopieerde boekjes met titels als Dandy tegen wil & dank en Dandy op herhaling. In februari 2014 verscheen zijn langverwachte eerste beeldroman Zonder filter bij Oog & Blik / De Bezige Bij.

Foto: Gert-Jan Pos

Matthias Cruyssaert

Matthias Cruyssaert ademt strips.
Hij geeft les striptekenen en is samen met Peter Brutin de geestelijke vader van Commissaris Moordenaar.
Naaste de albums van de Commissaris publiceerde Hij onder andere in Plots Stripmagazine, Brabant Stripmagazine en Stripgids.

Willem Vanhuyse

Willem Vanhuyse is momenteel nog student aan de Sint Lukas Kunsthogeschool in Brussel waar hij zijn laatste Master Illustratie & Beeldverhaal volgt. Hij woont in Balegem, een pittoresk plattelandsdorpje. Hij heeft interesse voor ambacht, de tekenkunst en alles dat met de fantasie te maken heeft. Het computerwerk is niet echt aan hem besteed.

Mark Bertolini

Mark Bertolini is een Candees scenarist die het grootste deel van de Canadese winter teruggetrokken in een bunker spendeert terwijl hij comics schrijft.

Filip Vandewiele & Bruno Seys (What's in a name?)

Bruno Seys en Filip Vandewiele vormen de creatieve hoofden van het freelance communicatiecollectief What’s in a name?, geven met het T-shirtmerk Aaitski! al 10 jaar van katoen en hebben recent de At-Tiki-Bar geopend: the first tiki bar in an attic for co-creation. Op gezette tijden vinden hier informele causerieën plaats met prettig gestoorde geestesgenoten.

Floris De Smedt

Floris De Smedt werd als kleine jongen gebeten door een hondsdol potlood, en is sindsdien niet meer gestopt met tekenen.
Inmiddels tekende hij strips, cartoons en illustraties voor onder andere Spirou, Focus Knack/Le Vif, Zone5300, De Fakkeltjes, De Standaard, Randkrant, een resem magazines van Uitgeverij Averbode en veel meer.
Zijn strippersonage Kapitein Ansjovis zag jaren geleden het licht in het kindertijdschrift fakkeltjesmagazine en wordt al vijf jaar gepubliceerd in Spirou magazine (Dupuis).

Hilde Baele

Hilde Baele (1967) werkte tot mei 2015 in Burundi als coordinatrice en lesgeefster Mediatraining voor Deutsche Welle Akademie binnen een project met jongeren.
Ze volgde een pedagogische opleiding in Gent en besliste op haar 21ste om in Rwanda als onderwijzeres voor de klas te staan. Na de genocide verhuisde ze naar Niger, Burkina Faso, Kameroen, terug naar Rwanda en naar Benin. Ze schreef en illustreerde talrijke boeken. In 2012 werd de NGO die ze mee opstartte beloond met de Prix des Droits de l’Homme 2012 au Bénin voor de materialen ontwikkeld met en voor kinderen in het land.

Jeroen Janssen

Jeroen Jansen werd geboren in 1963. Reeds op de kleuterschool bleek dat hij voor niet veel anders deugde dan voor tekenen. Hij studeerde vrije grafiek aan het Sint-Lucasinstituut te Gent. Zijn eerste strips maakte hij in Rwanda, waar hij lesgaf aan de kunstschool van Nyundo.
Voor zijn debuut: Muzungu, Sluipend gif, dat hij tekende kort voor en na de genocide van 1994, kreeg hij de prijs van het festival van Haarlem in 1998.
Jeroen publiceert met de regelmaat van de klok albums en korte verhalen in o.a. Zone 5300 (NL) en XXI (F). Getekende reportages verschenen in De Morgen, Mo** en *HUMO.
Met Pieter van Oudheusden maakte hij De wraak van Bakamé, een grote Rwandese dierenfabel .
Sinds enkele jaren maakt Jeroen vooral getekende reportages. In 2013 verscheen zijn graphic novel Doel, een vuistdikke getekende reportage over een bedreigd polderdorp, en onlangs Abadaringi, een nog dikker boek over een kunstschool in Rwanda.

Els Dillen

Els Dillen (°1993), student in Gent. Houdt van ludiek. Bezig met allerlei.

Barcas

Barcas is de scenarist van de komische avonturenreeks Alexander De Grote. Hij heeft een breed verleden als schrijver, debuteerde met een derde plaats in de Theater Aan Zee comedywedstrijd in Oostende en haalde in 2008 als Bart Cassau nog de finale van het Rabobank Camuz festival in Leidschendam. Tussendoor toerde hij met drie zelf geschreven voorstellingen langs Vlaamse en Nederlandse theaters.

Zijn eerste samenwerking met Kazumahuwa was meteen goed voor een publicatie bij Pulp Deluxe. Hetzelfde verhaal werd ook gevraagd voor een publicatie in het literaire online tijdschrift Kraai. Nadien volgden nog publicaties in tijdschriften en twee albums van Alexander De Grote.

Bart Proost

Bart Proost is kunstleerkracht, stripmaker en Lommels stadstekenaar.
Hij is vooral bekend van de humoristische avonturenstrip Alexander De Grote (Met Barcas – bij Strips2Go) en Alleen op de Wereld (bij Saga Uitgaven).
De auteurs beheren rondreizende exposities over deze beide stripreeksen – mét een educatieve bundel voor scholen en bibliotheken.

Bram Michielsen

Bram besloot al op jonge leeftijd om strips te maken. Daarna deed hij dat dan een poosje niet meer, maar dan toch weer wel en nu weer niet, maar misschien straks weer wel. Nu de negende kunst universeel geaccepteerd is, heeft Bram besloten om de artistieke validiteit van het videogame medium te bestendigen met zijn kornuiten van The House of Indie, maar hierbij slaat hij nog geregeld een bruggetje naar de stripwereld.