door Peter Moerenhout
Nieuwsbrief Augustus 2017

Drink & Draw

Stroke en De Stripgilde organiseren een speciale editie van Drink & Draw met live muziek!

Drink & Draw is wat het lijkt: onder het nuttigen van een glas samen tekenen.

Op deze speciale editie voorzien we twee live concerten en tekenopdrachten die daaraan gerelateerd zijn. De tekeningen worden live geprojecteerd terwijl het publiek kan genieten van de combinatie met de live muziek.

Iedereen welkom! Om te luisteren, te kijken, te drinken en/of te tekenen…

20u30 – Cranky & The Law

Cranky & The Law zijn twee nichtjes uit het Antwerpse die met behulp van afwisselend ukulele, gitaar en keyboard (The Law) en onder begeleiding van een basgitaar (Cranky) eigen indie-pop nummers brengen.

https://crankyandthelaw.com

21u45 – The Red Rum Orchestra

The Red Rum Orchestra zijn working class heroes without a cause, met de asfaltprairie-blues.Melodieuze baslijnen, dronken orgeltjes, barse samenzang, gierende gitaarsolo’s en beukende drums. Melancholie troef.

https://theredrumorchestra.com

Bevestig je komst op de Facebook evenement pagina:

https://www.facebook.com/events/1442143399200051

De Plastieken Plunk

De datum van de feestelijke tiende editie van De Plastieken Plunk nadert met rasse schreden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Alle organisatoren werken zich een bult om van dit jaar een editie te maken die nog weergalozer zal zijn dan de voorgaande negen edities.

Eén onderdeel daarvan is het uitkiezen van de jury. We zijn er in geslaagd om dit jaar drie mastodonten uit de stripwereld voor onze kar te spannen en stellen die binnenkort met plezier aan jullie voor…

De Stripgilde Uitgeverij

Dit jaar geeft De Stripgilde twee boeken uit die geen strips zijn, maar wel gemaakt zijn door stripauteurs…

Fake Vintage Book Covers 3: Tickle Me Silly is het derde boek in de reeks ‘Fake Vintage Book Covers’ van Kristof Spaey. Het boek komt uit in het najaar, zal 20 euro kosten en verschijnt in hardcoverformaat.
Pin-Up tekeningen met een twist!

[REDACTED] is een boek over een heikel onderwerp. Eén van Vlaanderens grootste stripauteurs, namelijk [REDACTED] keert na jaren van vele geslaagde samenwerkingen terug naar solo werk. Hij biedt u een boek aan dat geen strip is, geen geïllustreerd proza, maar een totaal nieuw medium. [REDACTED] verschijnt dit najaar en zal u omver blazen.

Nieuws van onze leden

Serge Baeken

Serge Baeken organiseert een modelsessie op de Tekenpudding op 2 september in de Oude Beurs.

Iedereen is welkom, deelname kost €5 per halve sessie.

Meer info

Vero Beauprez

Vero Beauprez brengt met Huisje Tuintje Boompje haar derde album uit. Eerder verschenen van haar Pottenkijken en Eén pot nat bij Uitgeverij ’t Verschil.

Over Huisje Tuintje Boompje:

Je kiest er niet voor om lesbisch te zijn. Je moet gewoon geluk hebben.
Vroeger stiekem in het nonnenklooster of onder het mom van oude vrijster, daarna luid brullend op de barricaden van het feminisme, vandaag gelukkig getrouwd met de vrouw (m/v/x) van je leven…

Filip Vandewiele

Filip Vandewiele en de mensen van communicatiecollectief What’s in a name? tekenden voor een grootschalige campagne om het groeiende aanbod aan digitale dienstverlening in Gent onder de aandacht te brengen (advertenties, affiches, folder, schuilhuisjes ClearChannel, infozuilen, bussen De Lijn, video’s, bannering, sociale media, …).

Meer info

What’s in a name? werd eveneens geselecteerd om een getekende hommage te brengen aan het werk en de persoon van Eddy Vermeulen, bekend van en geroemd voor zijn talloze bijdrages aan Humo, Oor, The New Yorker, …

Het werk ‘FOR EVER’ werd een definitieve hommage aan Ever voor zijn oneindig illustratietalent. In kapitalen met tal van knipogen, gevatte kwinkslagen en een aspecifiek leidmotief: iMaginative Storytelling
Bruno Seys en Filip Vandewiele tekenden voor de gelegenheid nog een keer als creatief team een Gesamtkunstwerk. De expositie ‘Ever Meulen & Friends’ vindt plaats in Het Huis van het Beeld bij Seed Factory en loopt tot en met 31 december 2017.

De ‘Waterchallenge’ is een project van Onderwijscentrum Gent in samenwerking met Logo Gezond+, Farys en TOPunt vzw. Hierbij worden de Gentse basisscholen uitgedaagd om gedurende vier weken op regelmatige tijdstippen watermomenten te organiseren. Want wie zich goed wil voelen en ook goed wil kunnen leren en zich concentreren, drinkt best genoeg water. De uitdaging start op maandag 18 september en duurt tot en met vrijdag 13 oktober 2017.

Elke school ontvangt een inspirerend starterspakket om zichzelf volledig waterproof te maken. Communicatiecollectief What’s in a name? tekende voor het campagnebeeld en de bijgaande activering.

Steven de Rie

’t Vlaams Stripcentrum brengt op hun “Opendeurdagen XL” (30/09 – 01/10) een boek uit met alle posters en dergelijke die Steven de Rie de laatste 25 jaar voor hen, als huistekenaar, getekend heeft.

Meer info

Cecilia Valagussa

Cecilia brengt samen met Marta del Grandi de performance Lullaby:

-Zaterdag 26/08 op Jazztemblieft, Antwerp.
-Zaterdag 09/09 Le Maga, Brussels.

Lullaby is een dromerige reis door de natuur, de geboorte van onze planeet en de evolutie van de mensheid. Muziek en tekeningen van twee in Gent wonende Italiaansen.

Check de VIDEO teaser of een stukje uit de performance in de Hot Club in Gent.

In haar online shop geldt tot 21/09 een zomerkorting op drie strips.

Cecilia bracht haar beste illustratie en design projecten samen op Behance en je kan haar werk ook volgen op Instagram en fb.